Behandling av flytebrygger

av | jan 28, 2024

olje flytebrygge min

Roslagsmahogny er et populært middel for å behandle treverk på flytebrygger, plattinger, fasader o.lign. Du oppnår en pen mørkebrun finish og opprettholder den naturlige trestrukturen. Bryggeoljen anvendes til trykkimpregnert trevirke, furu, lerk, gran m.m. Gir en langvarig og holdbar finish som beskytter mot UV-lys, råte og mugg.

bryggeolje

 

Basert på en gammel svensk oppskrift

Bryggeolje, eller Roslagsmahogny, er en tjæreolje basert på en gammel svensk oppskrift bestående av like deler furutjære, rå linolje og balsamterpentin. Roslagsmahogny er et svært populært middel for å behandle trykkimpregnert tre, utendørsplattinger, fasader og lignende. Bryggeoljen trenger dypt ned i treverket og gir en god beskyttelse mot råte, alger, UV-lys samt. en vannavisende overflate. Som en bonus oppnås en lekker og mørkebrun overflate som sakte grånes.

Fordeler:

– Oljen trenger dypt ned i trevirke og gir en langvarig beskyttelse.
– Tørker fort og sverter ikke
– Beste treoljen for vedlikehold av trykkimpregnert trevirke
– Godt miljøvalg. Inneholder bare naturprodukter og ingen kjemiske tilsetninger.

 

Påføring av bryggeolje:

Før påføring bør overflaten være rengjort og fri for smuss, støv og andre belegg. Overflaten må være tørr. Produktet påføres med fordel om sommeren. Ved arbeid med tjæreprodukter gjelder følgende regel: jo varmere, jo bedre. Sol og varme gjør at produktet trekker raskere inn i treverket og tørker raskere. Unngå påføring hvis det er sannsynlighet for regn de neste 24 timer. Påfør produktet med egnet kost, gjerne fasadepensel. Eventuelt overskudd på overflaten bør tørkes av. Avhengig av temperatur og kvaliteten på treverket er overflaten støvtørr innen 12-24 timer og gangbar innen 24-48 timer. Kjenn på overflaten før du tråkker for å være sikker.

 

Dekkevne

Ca. 2.8dl per m². Ca. 5.77 liter per. 10 meter brygge (2 meter bredde) helt tørr, 2 år gammelt trevirke.

 

Bestill bryggeolje her